اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل الفرجهم.............. فیزیک دبیرستان رضا زارعی نمونه سوالات فصل به فصل فیزیک دبیرستان
| ||
|
تاریخچه Article I. از دوران باستان، انسانها سعی میکردند که رفتار طبیعت را درک و پیش بینی کنند. در ابتدا این گونه پرسشها در مورد طبیعت و رفتار آن، در قلمرو فلسفهدسته بندی میشد. به همین دلیل است که در نوشتههای فیلسوفان باستان همچون ارسطو،افلاطونو بطلمیوسو... نوشتههای بسیاری در مورد رفتارهای طبیعت، مخصوصا حرکت ستارگان و خورشیدمیبینیم. در بعضی از این نوشتهها، مواردی وجود داشت که بررسی پدیدههای آسمانی را با افسانهها و اعتقادات مردمان آن دوره از تاریخ، آمیخته میکرد و علی رغم پیش بینیهای درست، نمیتوانست باعث متقاعد شدن آیندگان شود. البته در این دوران فیلسوفانی همچون تالسهم بودند که تمامی تلاش خود را برای دور ماندن از دلایل ماورالطبیعه میکردند. به خاطر همین تلاشها در بسیاری از منابع تاریخی به تالس لقب نخستین چهرهٔ علم را دادهاند. یکی کارهای مهم وی در حوزه ستاره شناسی، پیش بینی خورشیدگرفتگیدر سال ۵۸۵ قبل از میلاد مسیح است.
آیزاک نیوتن (۱۶۴۳–۱۷۲۷)
نسخهای از کتاب پرینسیپیا با دست خط آیزاک نیوتن Article II. از همین دوره بود که شاخهای از فلسفه جدا شد که نام آن را فلسفه طبیعی نهادند و سالیان طولانی ادامه یافت. تا حدودا در قرن هفدهم میلادی که دوباره با حضور چهرههای بزرگ و برجستهای همچون آیزاک نیوتنو گوتفرید لایبنیتسمیرفت که دوباره تحولی عظیم در علم و نحوه نگرش به آن مخصوصا در ریاضیاتو فیزیک ایجاد شود. با چاپ شدن کتاب نیوتن در سال ۱۶۸۷ با نام اصول ریاضی فلسفه طبیعی(همانطور که پیداست همچنان از عبارت فلسفه طبیعی در عنوان آن استفاده شده) تقریبا این نوع نگرش به فیزیک و ریاضیات به پایان راه خود رسید و نیوتن و همکاران وی در قرن هفدهم میلادی، نحوه نگرشی نو به طبیعت را بنیان گذاری کردند که امروزه به فیزیک کلاسیکمعروف است. البته ذکر این نکته الزامی است که این جنبش، قبل از قرن هفدهم، با تلاش دانشمندانی چون گالیلئو گالیله، نیکلاس کوپرنیکو یوهان کپلرآغاز شده بود و در زمان نیوتن به اوج خود رسید.
پرتره رسمی اینشتین در سال ۱۹۲۱، بعد از دریافت جایزه نوبل فیزیک
ورنر هایزنبرگ، برنده جایره نوبل فیزیک در سال ۱۹۳۲، از تاثیر گذارترین افراد در توسعه فیزیک اتمی Article III. [۲] نظریههای اصلی Article IV. در علم فیزیک، ما با سامانههای بسیار متفاوتی سرو کار داریم، اما نظریههای اصلی که در هسته علم فیزیک قرار دارند، توسط همه فیزیک دانان مورد استفاده قرار میگیرند. در فیزیک کلاسیک، ما با نظریههایی سروکار داریم که حرکت اشیا که ابعاد و سرعتهایی که قابل تصور و عموما آزمایش پذیرند را، پیش بینی و تحلیل میکنند. زمانی که صحبت از ابعاد قابل تصور برای عموم مردم میشود، منظور از ابعادی فرا اتمی و فرا ملکولی شروع میشود و تا ابعاد سیارات را در بر میگیردو سرعت قابل تصور، عموما سرعتی کمتر از سرعت نور است. اما هنگامی که سیستمهای مورد بررسی ما، ابعادی فراتر از حد تصور ما به خود میگیرند، مثل منظومهها، کهکشانها و دیگر سیستمهای عظیم ستارهای و آسمانی و یا ابعادی بسیار کوچک، مثل ابعادی زیر اتمی و حتی کوچکتر، فیزیک و مکانیک کلاسیک از خود ضعف نشان میدهد و دیگر قدرت پیش بینی و درک صحیح واقعیات را ندارد. به همین دلیل تئوریهایی که اینگونه سیستمها را تحلیل میکنند، در حوزه فیزیک جدید صورت بندی میشود. Article V.
Article VI. به مجموع این نظریهها فیزیک کلاسیکگفته میشود. Article VII.
نموداری ابتدایی، که قلمروهای اصلی فیزیک را به صورت ساده نشان میدهد Article VIII. بعدها با پیدا شدن دو برهمکنش دیگر (برهمکنش هستهای قویو برهمکنش هستهای ضعیف) برای فرمولبندی آنها هم اقدام شد و از نسبیت خاص برای تمام نظریهها استفاده شد و کل نظریهها عبارت شدند از: Article IX. ۱- نسبیت عام Article X. ۲-مکانیک آماری Article XI. 3- الکترودینامیک کوانتومی QED (برهمکنش الکترومغناطیسی و دینامیک کوانتومی) Article XII. 4-کرومودینامیک کوانتومی QCD (برهمکنش هستهای قوی و دینامیک کوانتومی) Article XIII. ۵-نظریه ضعیف کوانتومی (برهمکنش هستهای ضعیف و دینامیک کوانتمی بعداً با تلفیق با الکترودینامیک نظریه الکترو ضعیف کوانتومی را ساخت) Article XIV. تمام این نظریهها به جز نسبیت عام از دینامیک کوانتومی استفاده میکنند. به مجموعهای ازQED وQCD ونظریه ضعیف اصطلاحآ مدل استاندارد ذرات بنیادیگفته میشود. امروزه بسیاری از فیزیکدانان به دنبال متحد کردن چهار برهمکنش (نظریه وحدت بزرگ) میباشند که مشکل اصلی وارد کردن گرانش و استفاده از دینامیک کوانتومی برای گرانش میباشد. نظریههای گرانش کوانتومیو به خصوص نظریه ریسماناز نمونههای این تلاشها است. همچنین بیشتر نظریههای جدید از مفهومی به نام میداناستفاده میکنند که به نظریههای میدان مشهور هستند.
کنفرانس سلویدر سال ۱۹۲۷
موضوعات مرتبط: physic، ، برچسبها: [ جمعه 11 بهمن 1392برچسب:فیزیک-نیوتن-انیشتین-قوانین-, ] [ 22:10 ] [ reza zarey ]
|
|
[ طراحی : ایران اسکین ] [ Weblog Themes By : iran skin ] |